Слободните радикали, уште познати и само како радикали се органски молекули одговорни за процесот на стареење, за оштетувањето на ткивата и за настанувањето на некои болести.

Како настануваат и дали може да се заштитиме од нив

Психотерапевтката Деана Браун, која напишала цела книга, открива како да изградите добар однос со свекрвата.

Интернационалниот ден на медицинските сестри се слави на 12 Мај во чест на денот на раѓањето на веројатно најпознатата медицинска сестра во историјата – Флоренс Најтингејл.

Денеска е Велика Сабота, односно ден пред еден од најголемите Христијански празници Велигден. Денес секое христијанскo семејство традиционално бојадисува јајца во црвена боја како симбол на Христовата крв, но и во други бои како декорација на велигденската трпеза. Ние денеска ќе ви презентираме неколку совети околу велигденските јајца, и начини како тоа да го направите на природен начин...
студент на медицина
Денес ви откриваме неколку навистина интересни факти поврзани со кивањето, погледнете ...

Најчитани статии - занимливости

Останати содржини