доктор по стоматологија
Денешната современа имплантологија дозволува проширување на индикациите за вградување на орални импланти. Во последните години развиени се голем број на хирушки техники со цел припрема на приемната регија, корекција на неповолните услови присутниот волумен и квалитетот на коската.
доктор по стоматологија
Некои видови храна се лоши за Вашиот организам, а особено за Вашите заби. Доколку не внимавате и не го контролирате количеството кое го внесувате, можете да предизвикате сериозни проблеми. Во продолжение Ви претставуваме неколку намирници кои имаат лошо влијание на Вашите заби.
доктор по стоматологија
Пречувствителност на забите (хиперсензитивност на дентинот) е патолошка состојба во која е изложен дентинот (забното ткиво кое лежи измеѓу површината на глеѓта и цементот на забот во чиј центар е забната пулпа), кој ги прави забите чувствителни на механички, осмотски, хемиски или термички дразби.
Нема човек што до сега нема искусено забоболка барем неколку пати во животот. Оваа болка е навистина лоша бидејќи едноставно не ви дозволува ништо да правите, ве прави нервозни и многу вознемирени. Посетата на стоматолог е задолжителна, но денешните совети ќе се однесуваат на тоа како да ја смирите забоболката барем до наредниот ден кога ќе можете да се обратите на стоматолог.
доктор по стоматологија
Сите сакаат да имаат убаво подредени бели заби и убава насмевка, затоа сè почесто пациентите се одлучуваат на ортодонтски третман. Но, за да се постигнат посакуваните резултати пациентите треба да се кооперативни, одговорни и многу претпазливи. Ова пред сè важи за одржувањето на оралната хигиена за кое треба малку повеќе труд од вообичаеното.

Најчитани статии - стоматологија

Останати содржини