студент по медицина
Во следната статија ќе се запознаеме со механизмот на делување на антибиотиците и причините за појава на отпорност кон нив.
доктор на медицина
Денес ви ги претставуваме одделно сите витамини припадници на групата Б. Корисно и интересно. Прочитајте.
магистер по фармација
Медицинските научници сметаат дека, не само што го потикнува системот за одбрана на организмот, всушност спирулината ја подобрува способноста на телото да генерира нови крвни клетки.
доктор по стоматологија
Настинката е доволна причина да купиме многу лекови и витамини од кои и немаме баш некаква корист. Синтетичките витамини се хемиска копија на природните, со разлика што во нив недостасува еден важен дел кој ни е многу потребен, а тоа е биоелектрицитетот (енергијата на храната која што се наоѓа во нејзиниот електрицитет).
студент на медицина
Аскорбинската киселина (витамин Ц) има незаменлива улога во чувањето на здравјето на луѓето, продолжувањето на животниот век, го забавува процесот на стареење, а го одржува и потребното ниво на ментална и физичка кондиција.

Најчитани статии - фармација

Останати содржини